fredag 19 mars 2010

Driv trafik 24 timmar om dygnet

Det har varit dålig uppdatering på sistonde, men nu är jag här och ska vägleda dig med fler färska tips.

Är man en nybörjare på detta med att tjäna pengar på nätet som mig läser man oftast allt och köper kanske en del. Jag råder dig att inte köpa information eller tjänster innan du har gått plus på din/ditt verksamhet/experiment. Det finns många gratis rapporter och e-books som hjälper dig att komma igång med vilka sidor, vad och hur du ska göra för att bringa fram pengarna.

Något som det är väldigt stor fokus på inom denna bransch är att få trafik till sin sida. Det ska inte kosta dig något att skaffa trafik till din sida. Det är särskilt viktigt om du inte har en aning om hur allt detta fungerar och är nybörjare på detta, och troligen inte har stora tillgångar att använda. Det du absolut inte ska göra är att gå och köpa dyra böcker från någon "guru" inom området, visst där kan stå en massa bra saker, men du kan också hitta all den informationen gratis. Den som skrivit boken måste ha fått kunskapen från någonstans eller hur?;)

Okej, nog med nonsens och direkt till tipsen:

Social Marketing; Tänk dig var du själv befinner dig oftast när du är på nätet? Det är bl.a Facebook, Youtube, Bloggar, MSN. Det är här folk rör sig på internet, det är här det finns mycket trafik, och vad du gör är att du flyter med i denna vågen genom att länka till din blogg från Facebook, Lägga till filmer på Youtube och i informationen klämma in din sida, Kommentera andras bloggar med länk till din sida, berättar för dina vänner om din blogg/sida.

Ser du vad jag menar med detta? Detta är enkelt men enormt kraftfullt sätt att få in besökare till din blogg. Det som gör det så kraftfullt är att när du väl länkat från Facebook, lagt upp en video på Youtube osv, så kommer den att vara där så länge du inte tar bort den, den kommer att vara globalt tillgänglig alla timmar om dygnet för hela vår global.

T.ex. vet jag att Playahead har köpt reklam på Kissies blogg, och fått mycket trafik genom det. Högre trafik=Högre Sidvisningar=Högre Pagerank=Längre upp i sökresultat på Google=Fler besökare=Fler som vill annonsera=Mer Pengar

Länkar och filmer sprider sig fort, det är enkelt och framförallt gratis.

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar