fredag 19 mars 2010

Små priser = Många köpare

För att tjäna pengar på nätet måste man ha något att sälja, antingen vara eller tjänst, det behöver inte vara din egen ens, bara du får någon att köpa en produkt, eller klicka på en PPC-länk(pay per click), som google använder sig av, så generar det pengar. Det är allt man egentligen behöver veta.

Det blir ännu enklare om du använder dig av en produkt som inte behöver fraktas, det blir inga fraktkostnader för dig och kunden får produkten direkt efter den betalat. Oftast betalar man med Paypal när man handlar något på internet som inte behöver fraktas, och detta är instant, du behöver inte vänta på att någon ska kolla igenom vad det är som beställs, var pengarna kommer ifrån osv. Det går som sagt instant.

En annan sak som är viktig också när man säljer saker såhär, saker som mp3-filer, e-böcker, olika typer av apps osv, är priset. Nästan det viktigaste skulle jag vilja säga. Tänk att du har gjort en app(applikation) till iphone som du vill sälja, om du tar ett lågt pris, så lågt som kanske 7kr/försäljning, tänk dig hur många köpare du får då jämfört med om du skulle ta ett pris på kanske 29kr/försäljning.

Det kan bli ofantliga summor av detta imed att nästintill alla har råd att köpa en app för så lite pengar. Några som har lyckats med detta är bröderna Igor och Marko Pusenjak, Läs artikeln här.

Tänkte gå in lite djupare på hur du kan göra för att tjäna pengar på Youtube, En del av social marketing. I förra inlägget skrev jag om att man kunde marknadsföra sig på Youtube genom att lägga upp video och klämma in sin länk i informationen om filmen. Det som är så bra med detta är att oavsett om folk gillar eller inte gillar det du säger eller gör kommer de för det mesta sprida den vidare genom sina bloggar, skicka till vänner på msn, forum, länkkataloger osv och de sprider den vidare till sina vänner och de sprider den vidare, det blir enormt mycket trafik till din sida.

Disorganized Fun
En kille som har förstått detta är Ronald Jenkees som förmodligen tjänat och tjänar bra med pengar på detta, han gör annorlunda men grym musik på synth och dator. Den videon/låten han blev känd för var "Disorganized fun" och i skrivande stund har videon lite över 4,1 miljoner visningar.

I sin information finns en länk som länkar till hans hemsida, och på hans hemsida säljer han sina låtar i mp3format som du får direkt till datorn, det smarta här är att han säljer sina låtar för en dollar stycke, inget högt pris alls dvs. Smart strategi. Om vi nu tänker på att han hade 4,1 miljoner visningar på just bara den låten, ta dig en funderare över hur många du tror som har köpt en mp3 av han. Den kostar ju bara en dollar! Låt oss säga att av de här 4,1 miljonerna har kanske
200 000 människor köpt ett exemplar, det blir 200 000 dollar till han rakt in på hans Paypal-konto. Det är cirka 1,4 miljoner svenska kronor.

Ser du möjligheter med detta? Det är enormt. Sammanfattningsvis: Gör något du kan och tycker om, gör en video av det, skaffa trafik till din video, skicka trafiken vidare genom en länk i informationen, sälj billigt och du får fler köpare.

/Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar