torsdag 15 april 2010

Snabbguide till tjäna pengar

Jag skrev igår om skillnaden mellan fattig och rik, dvs passiva inkomster, och idag tänkte jag skriva om hur man lättast kan gå den här passiva inkomstvägen.

Det allra enklaste att göra är att starta en blogg som jag har gjort, den kan handla om nästintill vad som helst. Du kanske har ett stort intresse för elektronik, börja då skriva en blogg om det. Du kan skapa egen blogg här. När du väl kommit igång med bloggskrivandet är du en bra på väg mot din rikedom.

Bloggen är din portal
Bloggen kommer att funka som en portal för andra människor som är intresserade av elektronik, precis som du, och i och med de tycker om elektronik kommer de också uppskatta om där är reklam som handlar om elektronik.

Fult att ha reklam?
Vissa anser att det är fult att ha reklam på sin blogg, men jag säger tvärtom istället. Alla vinner på det, du får en viss summa för att du vidarebefordrar köpbenägna människor, Företaget som säljer elektronikprodukter får in mer pengar i sitt företag, kunden(bloggläsaren) får intressanta förslag på olika köpsidor som tilltalar hans intresse. Fult är det inte att ha reklam. Men givetvis blir man lite störd av att läsa en blogg som har massor av blinkande banners överallt. Läsarna kommer försvinna fortare än du tror pga en sån simpel sak. Tradedoubler är en av de större företagen som tillhandhåller reklambanners till bloggare/hemsideägare.

Google Adsense är ett mycket välanvänt och etablerat reklamsystem som man kan om man vill sätta in på sin blogg. Du kan läsa om det mer i ett tidigare inlägg.

SEO
Men starta blogg och sen kommer pengarna rulla in? Nja, du måste ha läsare(kunder) som köper från dina länkar, det kan du få på många olika vis och det finns tom en term som kallas för SEO, Sökmotor Optimering (search engine optimization), som man ser av namnet handlar det om att komma längre upp i sökresultaten på tex google. Det är lite mer avancerad trafik(läsare/kunder).

Få läsare till bloggen
Det finns lättare sätt att få läsare till din sida, Bloggtrafik och MerTrafik är två sidor där man kollar på andras sidor och i gentjänst är det någon som kollar på din sida/blogg. Du kan även anmäla dig till bloggkataloger, du får besökare som är intresserade av det du skriver, du kan kolla mer på de här till högerspalten.

Ha tålamod
Att tjäna pengar genom internet händer inte över en natt, det tar tid, precis som allt annat, ska du bli vältränad vet du att det inte händer över en dag heller. Men ha tålamod och du kommer se att dina passiva inkomster kommer öka mer och mer ju mer tiden går. Du hamnar tex inte längst upp på googles sökresultat om du skriver om hälsokost direkt.

Vilja
Det är inte frågan OM du når ditt mål det är frågan NÄR du når ditt mål. Det är inte frågan OM du blir rik utan NÄR du blir rik, tänk på det viset och du KOMMER att nå dina mål.

/Andreas

2 kommentarer:

  1. Är blogspot den bästa formen av blogg för just att tjäna pengar? Eller går det lika bra med vilken form av blogg som helst? t.ex. wordpress?

    SvaraRadera
  2. Jag vet själv inte riktigt hur det är med wordpress, inte testat deras bloggsystem.

    Vill du ha AdSense på din blogg är det nog enklast med blogger/blogspot då det är google som äger båda. Finns så att du kan ordna med Adsense på ditt blogspot-konto.

    Har du fler frågor, fråga på.

    /Andreas

    SvaraRadera